Kirjoitus laahaa vähän perästä, mutta oltiin viikko sitten torstaina, 10.5 Sorilan koulun match showssa. Järjestäjinä toimivat koulun 4 luokkalaiset, ja tuomarit oli nykästy ilmeisesti jostain koirarapsuttelijakerhosta. Pili osallistui tietenkin isoihin aikuisiin.
Tsiikailtiin etukäteen, että sielä oli lohdutuspalkintojakin - kilon karkkipussi! Noh, kehässä tuomari aloitti keskustelun tokaisemalla "no kyllä huomaa, että on lappis kun on näin lihava!" (pitiköhän tähän perään lisätä -omistaja). Kyseinen henkilö käytti myös sanoja muhkea ja pallero useammin kuin olisi ollut tarpeen. Myöskin häntä risoi, kun en voinut esittää koiraani kauniisti asetellen ja toki siitäkin pääsi sanomaan. Tokaisin, että lapukat yleensä esitetään "vapaasti". Koiratunteva tuomari ilmeisesti ei ymmärtänyt mitään, koska siihen kauhistellen vastasi "no jos sun koira päästettäis täällä vapaaksi niin sehän juoksisi heti tonne makkaragrillille!!!". Enpä edes viitsinyt lähteä korjailemaan hänen uskomustaan siitä, että lappiskehässä kaikki juoksentelevat vapaana :D.
Jokatapauksessa sininen nauha tuli, mutta mikä jännintä, hän kuitenkin sinisten kehässä sijoitti Pilin kolmanneksi. Minun pettymyksekseni. Palkinnoksi saimme keltaisen pienen ruusukkeen ja hauhau-koiranmakkaran. Myöhemmin kyllä tuli kiiteltyä, ettei tullut lohdutuspalkintoa, olisi illalla ollut enemmän tai vähemmän paha olo.
Tuon tuomarin asennetta oli jäätävä seuraamaan. Lähinnä kyllä pakon takia, koska Viivi menestyi punaisten nauhojen voittajaksi ja BIS-kehään. Ko. tuomari ei kovin kaunistellen puhunut muillekaan kehässä olleille. Kuulin kehän reunalta mm. "sun koiraas ei nyt oikein näytä kiinnostavan mikään" ja vastaavia juttuja. Noh, onneksi kyseessä oli vain mätsärit, eikä siellä kovinkaan hernenenäsiä ihmisiä ollut.

DSCF4103.jpg?t=1179418948
DSCF4156.jpg