Lauantaina kävimme Avaa moikkaamassa Maikun vanhempien mökillä Pälkäneellä. Tarjoolla oli taippareihin harjoittelua kanin ja kuuden variksen kera. Kani oli kyllä niin jäässä vielä, että jäljen veto jäi seuraavaksi päiväksi. Mutta Pili kyllä haki kerälle jäätyneen kanin vedestä, kun viskattiin se sinne ensin sulamaan :D.
Kuitenkin, Maikku kävi viskelemässä 6 tipua mettään ja Pili nouti hienosti neljä niistä ! Aluksi kävi nuuhkasemassa joka lintua, ilmeisesti laskemassa montako niitä on ennenkuin aloitti varsinaisen noutotyönsä. Koitettiin myös taipparin tyylillä vesinoutoa, Maikku viskas kaksi lintua veneestä ja Pili nouti ne oikein mallikkaasti. Tohkeilin jo illalla, että kyllä me taippareihin syksyllä mennään, mutta sunnuntain jälki romutti sitten nämä haaveet.
Piti lähteä ajelemaan kohti Lahtea, mutta ajettiinkin Orivedelle, jossa Maikku ja Ava odottivat sulaneen kanin kera. Pili ei ollut moksiskaan kanista, ja jäljen mutkastakin se kirmasin hienosti ohi.. Täytyisi nyt vain saaha jostain kani useemmin ja joku reeniporukka, Pili hoksas linnunnoudonkin katselemalla mitä muut koirat tekivät. Uskoisin, että kanista kiinnostuminenkin voisi onnistua niin. Tosin nenätyöskentelyssä ois petraamista, täytys vissiin sulattaa tuo veripullo pakkasesta.
Teija sai napsastua lauantailta yhden kuvan, kun Pilin kanssa katselimme Avan noutoa.
IMG_0705.jpg?t=1182846798