Helpotuksen huokaus... Viime yö oli painajaismainen. Viimeisen kerran Pili oksensi viiden aikoihin. Onneksi kahdeksan aikaan, ennenkuin soitin lääkäriin, käytin Pilin taas ulkona ja se sai kakan tulemaan. Sen jälkeen koiran olemus oli helpottunut, joi vettä paljon sisälle tullessa ja alkoi heti nukkumaan eikä mahassa kouristellut enää. Soitin lääkärille ja saatiin aika 11:20. Menin sitten samalle patjalle Pilin kanssa ja saimme nukuttua puolitoistatuntia, eikä Pili kertaakaan noussut.

Lääkärissä otettiin heti verikoe ja tunnusteltiin koiran vatsa ja peräsuoli. Ei tuntunut mitään hälyttävää, mutta varmuuden vuoksi otettiin vielä röntgenkuva. Siitä näkyi, että mahalaukun ja ohutsuolen välissä oli massaa, joka ei päässyt suolistoon, koska suolisto oli aivan pinkeänä kaasusta. Suoliston loppupäässä näkyi myös kakkamassaa. Juomattomuudesta oli seurannut Pilin kuivuminen, joten laitettiin se nestetiputukseen. Tulehdusarvot olivat normaalit. Pili sai myös kipulääkettä ja oksennuksenestolääkettä ja mitä ties muita piikkejä. Lääkärit vain naureskelivat, että ihana koira, kun nauttii mistä tahansa huomiosta - Pili oli koko lääkärillä olo ajan silmät puolitangossa, eikä ilme värähtänytkään edes siinä vaiheessa, kun lääkäri kopeloi hänen peräsuoltaan. Ainoastaan kyljellään röntgenpöydällä olo oli Pilin mielestä epäilyttävää.

Lährettiin lekurista kahden tunnin kuluttua ja Pili kävikin heti kakkimassa. Kotiintullessa ruuttasin satsin parafiiniöljyä Pilille ja käytiin nukkumaan koko perhe. Nyt koira on väsynyt, mutta entisensä ja suoli toimii taas normaalisti. Kyllä tapaus säikäytti taas paljon. Luultavasti pahan ummetuksen aiheutti Pilin syömä luumäärä viikonloppuna, kun normaalisti en anna kahta peräkkäistä luuateriaa + lisäksi touhuili vielä ydinluun kanssakin lauantaina.

Mukavempia asioita: Pilin hyvä veli-Timi oli viikonloppukylässä ja pojat pääsivät leikkimään ihan kunnolla. Kuvamatskua on jonnin verran, niin täytyy niitä laittaa koneelle, kunhan kerkiää. Timi oli kasvanut aivan hirveästi viime näkemästä, mutta honkkeli poika se vielä on!

Ainiin, ja Pilin paino oli tänään 38,6 kg. Aikamoinen pötkylä.