Täällä taas.

Lauantaina 14.7 kävimme Orivedellä kaikkien rotujen näyttelyssä. Viivi alkoi heti flirttipuuhiin nuoren tumman uroksen kanssa, kun odotimme viivin kehään pääsyä. Tuomari ei oikein lämmennyt vaaleasta kaunottaresta, eikä hetkeä myöhemmin kehään mennyt Pilikään tehnyt vaikutusta omaan tuomariinsa. Arvostelu oli hieman ristiriitainen. Tuomari sanoi suoraan, että koirani on liian massiivinen parin vuoden ikäiseksi koiraksi, mutta arvostelupaperissa luki ruotsiksi, että pitäisi olla lihaksikkaampi. Kysyin häneltä tarkoittaako tämä, että koirani on lihava - hän sanoi koirani liikkuvan vaivalloisesti ja minun tarvitsisi miettiä mitä olen oikein tekemässä noin nuorelle koiralle. Että sellaista.

Kuva089.jpg
Yllä: Rakkautta ensisilmäyksellä
Alla: Viivi kehässä Hannan kanssa
Kuva099.jpg
Kuva108.jpg
Yllä: Hanna parantelemassa rokulia labradorikehää odotellessa...
Alla: Pili ja minä kehässä
Kuva109.jpg

Olen nyt käynyt pari kertaa Heinolassa noutoreeneissä. Tänään aluksi reenattiin hakuruutua, joka sujui äijäilyä huomioonottamatta erittäin hyvin. Pilillä on hyvä nouto-ote ja noutovietti, sellainen oli arvio tänään vetäjältä. Kokeiltiin sitten myös laahausjälkeä, koira lähti kyllä jäljen perään, mutta jäi jäniksen kohdalle haistelemaan ja tuijottelemaan minua kohti, aivan kuin kysyäkseen "mitä nyt pitää tehdä?" ja sitten tuli takaisin ilman pupua. Lähetin sen vain uudestaan ja uudestaan jäljelle, jolloin palaset taisivat loksahtaa kohdalleen - sieltä se tuli kaniini suussa ! Ensi maanantaina sitten uudestaan. Onneksi löytyi tuo reeniremmi !

Niin ja vaihdan nyt ruuan Royal caninin labradoriruokaan - eikä maksa kuin 3 kertaa enemmän kuin edellinen ruoka... Sopii hyvin tulevalle opiskelijabudjetille he-he.