Pili on nyt sitten tuore muotovalio, elikkäs nimen eteen liitetään tästä lähin FIN MVA. Aamulla lähdettiin Hattulaan, Hämeenlinnan lähelle, taippareihin. Pappa lähti mukaan Pilin taksikuskiksi, ja pieneksi häiriötekijäksi. Minua jännitti niin paljon, että maha oli taas aivan kuralla. Meillä oli kaiketi iltapäiväryhmän viimoinen vuoro. Oltiin paikalla jo yhdentoista jälkeen, mutta koko ip-ryhmä aloitti vesityöskentelyllä vasta joskus yhden aikoihin. Billyn osuus vedessä meni loistavasti, samoin hakuruudussa, jos ei oteta huomioon yltiösosiaalisuutta yleisöä kohtaan :D. Poika kävi morjestelemassa ja elvistelemässä yleisön joukossa välillä, mutta onneksi itse työosuus hakuruudussa meni ihan nappiin. Tai ei ihan, koska tuomari moitti minua epämääräisistä lähetyksistä. Hassua, kun yleensä sanotaan, ettei taippareihin mennessä tarvitse tietää mistään mitään, mutta ilmeisesti täytyy tietää esim miten ohjataan koira menemään oikeaan suuntaan. Ajattelin, että tuollaisia tarvitsee vasta NOME:ssa kisaillessa. No eipä siin mitään, tärkeintä että ainoat virheet koiraharrastuksista löytyy aina minusta (myös näyttelyissä), helpompi muuttaa omia tapojaan, kun koiran tapoja.

Isukki sai ihan uutta puhtia mun koiranpitoon, kun oli mukana seuraamassa Pilin edistymistä. Jo se oli tunkemassa minua johonkin nou/nome koulutusohjaajakurssille, eikä hän millään ymmärtänyt, että ihan ensiksi pitäisi opetella itse ohjaamaan, ennenkuin lähtee muita kouluttelemaan :D. Huvittavaa taatan yli-innokkuus. Noh, saimpahan kontiosaappaat, jotka tuo puoliväkisin halusi mulle ostaa (kun kaikilla muillakin taippareissa oli...) vaikka minulle ois kyllä halvemmatkin kelvannut. Samoin nyt on kohta labradoriliivi tilauksessa, koska niitä näky muutamalla kans. Kiesus, noh en kyllä kieltäydy vastaanottamasta, varsinkin kun on hyödyllistä tavaraa !

Meidän ip-ryhmässä oli 8 koirakkoa, josta 4 tippui jo hakuruudussa. Puolet jatkoivat sitten jäljelle, jossa vielä 1 labukka sanoi työsuhteensa irti. Vain kolme koirakkoa läpäisi siis kokeen. Kotiin lähti sitten mukaan vielä kaksi varista, lokki ja kanipupunen, joka näyttää ihan jonkun muksun lemmikkikanilta. Mietin matkalla, että nyt kun on saavutettu yksi etappi, johon on tsempattu (oikeastaan 2 kertaheitolla - taipparit sekä muotovalion arvo...) niin mitäs seuraavaksi. Tätä jään pohdiskelemaan.

Ps. Ilmoitin Pilin koulun järjestämän tokon lisäksi myös agilityyn, siitä tulee hauskaa :D!
Tässä vielä tämänpäivän asiakirjat:
img001.jpg?t=1188680584img002.jpg?t=1188680615